Σταύρος Ντινέλης | Αγιορείτικη Παράδοση

16 Δεκέμβριος 2014 Γράφτηκε από 

“Φοιτητής  Ε.Α.Π. -Σ.Κ.Ε.”

 Από τον Δεκέμβριο του 2013 ξεκινήσαμε δημιουργώντας μια Ι.Κ.Ε. με σκοπό το εμπόριο ειδών Αγίου Όρους όπως κρασιά, βότανα, παραδοσιακές κεραλοιφές, μέλι κ.α. καθώς επίσης δώσαμε τη δυνατότητα - σε πρώτη φάση - σε επισκέπτες του προσκυνηματικού τουρισμού να δοκιμάσουν την Αγιορείτικη κουζίνα.

 

Ανακαινίσαμε ριζικά ένα διατηρητέο κτίριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και τοποθετήσαμε στο ισόγειο ξεχωριστό χώρο για την ίσως μεγαλύτερη συλλογή εικόνων, ένα χώρο με όλα τα βιολογικά προϊόντα που παράγουν οι μοναχοί του Αγίου Όρους, καθώς επίσης και έναν χώρο με κάβα από Αγιορείτικα κρασιά.

 

Στον επάνω όροφο και σε 240 τ.μ. δημιουργήσαμε έναν χώρο με τραπέζια και καναπέδες που θυμίζουν τράπεζα του Αγίου Όρους ώστε να μπορούν να γευματίζουν οι επισκέπτες μας. Ο συγκεκριμένος χώρος σχεδιάστηκε έτσι ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει 50 έως 60 άτομα για φαγητό και περισσότερους από 100 για διοργάνωση βραδιών πολιτισμού όπως μουσικές παραστάσεις, ομιλίες, παρουσιάσεις βιβλίων κ.α.

 

Απευθυνόμαστε κυρίως σε προσκυνητές από Ρωσία, Ουκρανία, Λετονία, Λευκορωσία, Βουλγαρία και γενικότερα σε κόσμο όπου κυριαρχεί η ορθόδοξη χριστιανική παράδοση. Επίσης, στον επάνω όροφο δημιουργήσαμε ένα ξεχωριστό χώρο που θυμίζει μουσείο, όπου στεγάσαμε μοναδικά αντίγραφα με αγιογραφίες «ντυμένες» με χρυσό και ασήμι.

 

Τα μελλοντικά σας σχέδια:

Σκεφτόμαστε άμεση επέκταση των εργασιών με αρκετά σημεία πώλησης στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, τα οποία κατά πάσα πιθανότητα και θα υλοποιήσουμε στις αρχές του 2015.

 

Χρήσιμες συμβουλές που θα δίνατε σε έναν νέο μελλοντικό επιχειρηματία:

Ο νέος επιχειρηματίας ας σκεφθεί κάτι καινοτόμο και πρωτοποριακό, να κάνει την έρευνα αγοράς, να βρει τα απαιτούμενα κεφάλαια και να προχωρήσει. Σαφώς, να λάβει υπόψη του το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που διανύουμε, και να προωθήσει αν έχει τη δυνατότητα τις υπηρεσίες του ή τα προϊόντα του και άλλες αγορές πέραν της Ελληνικής.

 

Όνομα εταιρείας: Αγιορείτικη Παράδοση

Διεύθυνση: Αγίας Σοφίας 25, Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 54623

Ιστοσελίδα: www.agioritikiparadosi.gr

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Flickr Photos

Twitter Feed

MKE_EAP Με 443 εκατ. ευρώ ενισχύεται η βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία https://t.co/Qx1NZ1qicp
MKE_EAP 3ος μεγαλύτερος τομέας σε αριθμό απασχολούμενων στη χώρα μας o Τουρισμός | Κοινωνία https://t.co/xEAU8nip22

Facebook Page

Επικοινωνία

Διεύθυνση: Τζωρτζ 4 − Πλατεία Κάνιγγος, 10677, Αθήνα

Τηλ: +(30) 210 9097205

Fax: +(30) 210 7221303

E-Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ιστοσελίδα: mke.eap.gr

markerΧάρτης Google

JoomShaper