Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜΚΕ) αποτελεί μια από τις σταθερά ιδρυμένες Μονάδες του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Βασικός της στόχος είναι η ανάπτυξη των επιχειρηματικών ικανοτήτων, δεξιοτήτων και γνώσεων των φοιτητών και αποφοίτων του ΕΑΠ μέσα από την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Η ΜΚΕ ιδρύθηκε με απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και άρχισε τη λειτουργίας της το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012. Το Έργο-Πράξη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση” του ΕΣΠΑ (2007-2013) με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους. Η χρονική διάρκεια του Έργου είναι μέχρι το 2015 με δυνατότητα συνέχισης χρηματοδότησης από ίδιους πόρους του Πανεπιστημίου.

Η ΜΚΕ παρέχει πληροφόρηση καθοδήγηση και υποστήριξη μέσα από την υλοποίηση κατάλληλων δράσεων για την ενθάρρυνση και στήριξη της καινοτομικής επιχειρηματικότητας. Στις παρεχόμενες υπηρεσίες της Μονάδας περιλαμβάνονται:

 • Εισαγωγή και υποστήριξη μαθημάτων επιχειρηματικότητας στο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών του ΕΑΠ (1) Θεωρία Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (2) Ηλεκτρονικό Επιχειρείν και Νέες Τεχνολογίες για την Επιχειρηματικότητα
 • Ανάπτυξη έντυπου και ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού για την επιχειρηματικότητα
 • Παροχή πληροφοριών σχετικά με πηγές χρηματοδότησης, προγράμματα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, υπηρεσίες και δομές στήριξης της επιχειρηματικότητας
 • Παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης (mentoring days) σε φοιτητές και αποφοίτους του ΕΑΠ από στελέχη παραγωγικών φορέων, επιχειρήσεων, διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου
 • Δημιουργία διαδραστικών εφαρμογών μέσω αξιοποίησης νέων τεχνολογιών (εικονικές επιχειρήσεις, επιχειρηματικά παίγνια)
 • Διοργάνωση «ανοικτών» σεμιναρίων επιχειρηματικότητας και καινοτομίας
 • Διοργάνωση συνεδριών, ημερίδων, συναντήσεων εργασίας και άλλων εκδηλώσεων επιχειρηματικότητας
 • Έκδοση και προώθηση ενημερωτικού υλικού για την επιχειρηματικότητα

Οι υπηρεσίες της ΜΚΕ απευθύνονται σε φοιτητές και αποφοίτους όλων των Προγραμμάτων Σπουδών του ΕΑΠ, ανεξαρτήτως ηλικίας. Οι υπηρεσίες της Μονάδας απευθύνονται σε:

 • Φοιτητές Προγραμμάτων Σπουδών του ΕΑΠ
 • Αποφοίτους Προγραμμάτων Σπουδών του ΕΑΠ
 • Διδακτικό Προσωπικό του ΕΑΠ
 • Ερευνητικό Προσωπικό του ΕΑΠ
 • Άλλα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας

Όχι, όλες οι υπηρεσίες της Μονάδας προσφέρονται δωρεάν.

Για την παρακολούθηση των σεμιναρίων επιχειρηματικότητας εκδίδεται πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η οποία αναρτάται στην ιστοσελίδα της ΜΚΕ (http://mke.eap.gr) και στο portal του ΕΑΠ (www.eap.gr). Οι φοιτητές / απόφοιτοι καλούνται να συμπληρώσουν ηλεκτρονική φόρα συμμετοχής δηλώνοντας τις Θεματικές που τους ενδιαφέρουν. Η επιλογή των φοιτητών γίνεται με σειρά προτεραιότητας βάσει της ημερομηνίας και ώρας υποβολής της φόρμας συμμετοχής.

Μπορείτε να ενημερώνεστε για τις δράσεις της Μονάδας επισκεπτόμενοι τον ιστότοπο της ΜΚΕ (http://mke.eap.gr ) και τη σελίδα της Μονάδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ανακοινώσεις για τις δράσεις της Μονάδας αναρτώνται επίσης, στο portal του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (www.eap.gr).

Η ΜΚΕ συνεργάζεται με το Γραφείο Διασύνδεσης και τη Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του ΕΑΠ. Οι τρείς Πράξεις (ΜΚΕ, ΓΔ, ΔΑΣΤΑ) αποτελούν μέλος της οριζόντιας δικτύωσης των ελληνικών ΑΕΙ. Κύριος στόχος του ΓΔ είναι η υποστήριξή των φοιτητών και αποφοίτων του ΕΑΠ στην προσέγγιση μιας επιτυχημένης επαγγελματικής σταδιοδρομίας και η πληροφόρησή τους αναφορικά με δράσεις που προωθούν την απασχόληση, την εκπαίδευση και τη δια βίου μάθηση. Η ΔΑΣΤΑ αποτελεί την κύρια πύλη διασύνδεσης του ΕΑΠ με την αγορά εργασίας αναλαμβάνοντας το συντονισμό και προγραμματισμό όλων των ενεργειών προώθησης της σταδιοδρομίας, της απασχόλησης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.

Flickr Photos

Twitter Feed

MKE_EAP Με 443 εκατ. ευρώ ενισχύεται η βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία https://t.co/Qx1NZ1qicp
MKE_EAP 3ος μεγαλύτερος τομέας σε αριθμό απασχολούμενων στη χώρα μας o Τουρισμός | Κοινωνία https://t.co/xEAU8nip22

Facebook Page

Επικοινωνία

Διεύθυνση: Τζωρτζ 4 − Πλατεία Κάνιγγος, 10677, Αθήνα

Τηλ: +(30) 210 9097205

Fax: +(30) 210 7221303

E-Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ιστοσελίδα: mke.eap.gr

markerΧάρτης Google

JoomShaper