Ρομπότ και τεχνολογία «θα κοστίσουν 5 εκατ. θέσεις εργασίας» έως το 2020

Οι μεγάλες αλλαγές στην αγορά εργασίας, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης της χρήσης ρομπότ και της τεχνητής νοημοσύνης, θα έχουν ως αποτέλεσμα την καθαρή απώλεια 5,1, εκατ. θέσεων εργασίας τα επόμενα πέντε χρόνια σε 15 μεγάλες χώρες, σύμφωνα με ανάλυση που δημοσιοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Νταβός. (link)

ΔΝΤ: Χαμηλότερα η παγκόσμια ανάπτυξη, λίγο καλύτερα η Ευρωζώνη

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) υποβάθμισε τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη, για τρίτη φορά σε λιγότερο από ένα έτος, αναφέροντας ως λόγους την απότομη επιβράδυνση του κινεζικού εμπορίου και τις χαμηλές τιμές πρώτων υλών που πλήττουν τη Βραζιλία και άλλες αναδυόμενες αγορές. (link)

ΕΛΣΤΑΤ: Συρρίκνωση 10,1% στον τζίρο της βιομηχανίας

Κατά 10,1% συρρικνώθηκε τον Νοέμβριο ο κύκλος εργασιών στον κλάδο της βιομηχανίας, έναντι μείωσης 0,6% τον αντίστοιχο μήνα του 2014. (link)

Eurostat: Αύξηση 0,7% της παραγωγής στον κατασκευαστικό κλάδο της Ευρωζώνης

Κατά 0,7% αυξήθηκε τον Νοέμβριο η παραγωγή στον κατασκευαστικό κλάδο των χωρών της Ευρωζώνης, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat. (link)

Γερμανία: Σημαντική επιδείνωση του οικονομικού κλίματος

Σημαντική επιδείνωση εμφάνισε τον Ιανουάριο το οικονομικό κλίμα στη Γερμανία, το οποίο δέχθηκε πιέσεις από την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας. (link)

Flickr Photos

Twitter Feed

MKE_EAP Με 443 εκατ. ευρώ ενισχύεται η βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία https://t.co/Qx1NZ1qicp
MKE_EAP 3ος μεγαλύτερος τομέας σε αριθμό απασχολούμενων στη χώρα μας o Τουρισμός | Κοινωνία https://t.co/xEAU8nip22

Facebook Page

Επικοινωνία

Διεύθυνση: Τζωρτζ 4 − Πλατεία Κάνιγγος, 10677, Αθήνα

Τηλ: +(30) 210 9097205

Fax: +(30) 210 7221303

E-Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ιστοσελίδα: mke.eap.gr

markerΧάρτης Google

JoomShaper