Απολογισμός Mentoring Day «Ανάπτυξη Επιχειρηματικού Πλάνου (Business Plan)» Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημέρα καθοδήγησης (mentoring day) με θέμα «Ανάπτυξη Επιχειρηματικού Σχεδίου (Business Plan)» που διοργανώθηκε από τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του πανεπιστημίου Πατρών και τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν πάνω από 170 φοιτητές και απόφοιτοι των δυο Πανεπιστημίων οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν στελέχη του Κέντρου Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος (ΚΕΜΕΛ). Οι κ.κ. Ιωάννης Μεθόδιος, π. Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος της Accenture Ελλάδας, Ιωάννης Κώτης π. Πρόεδρος της Algida/Unilever και Αντώνης Ματσιτέλης, π. Γενικός Δ/ντής της Johnson & Johnson μετέφεραν στους συμμετέχοντες πολύτιμες γνώσεις και εμπειρία από την πολυετή δραστηριότητά τους ως στελέχη μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία αποτέλεσε μία διαδραστικού χαρακτήρα εμπειρία για τους συμμετέχοντες, παρουσιάστηκε βήμα-βήμα η ανάπτυξη ενός επιχειρηματικού σχεδίου από την επιχειρηματική ιδέα και το σχέδιο marketing μέχρι τo χρηματοοικονομικό πλάνο που προβλέπεται να διαθέτει ένα start-up.

Η διοργάνωση μεταδόθηκε ζωντανά μέσω του Συστήματος Τηλεδιασκέψεων Centra που υποστηρίζεται από το Εργαστήριο Εκπαιδευτικού Υλικού και Εκπαιδευτικής Μεθοδολογίας (ΕΕΥΕΜ) του ΕΑΠ.

 

 


 

Απολογισμός Mentoring Day «Ο Ρόλος του Branding στην Ενίσχυση των Ελληνικών Προϊόντων» Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 17 Απριλίου 2013 στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Πατρών η τρίτη ημέρα Καθοδήγησης από Μέντορες (Mentoring Day), η οποία διοργανώθηκε από τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜΟΚΕ) του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜΚΕ) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Η διοργάνωση εντάσσεται στο πλαίσιο εξωστρέφειας των δυο Πανεπιστημίων, ολοκληρώνοντας ένα κύκλο συνεργασίας, ο οποίος έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης από το κοινό. Πάνω από 190 φοιτητές και απόφοιτοι των δυο Πανεπιστημίων είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη σπουδαιότητα του branding στο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον. Προσκεκλημένοι ομιλητές της εκδήλωσης ήταν στελέχη της Ομάδας «ΙΚΟΝ 4» τεσσάρων ελληνικών επιχειρήσεων, οι οποίες δραστηριοποιούνται στο χώρο του marketing και της επικοινωνίας.  Οι κ.κ. Δημοσθένης Μπρούσαλης Γενικός Διευθυντής της DASC Branding, Γρηγόρης Κόκκορης, Διευθύνων Σύμβουλος της DOT REPRO Α.Ε., Αυγερινός Χατζηχρυσός, Γενικός & Εμπορικός Διευθυντής της Forlabels και Γιώργος Τριανταφύλλου, Εκδότης της All Pack Hellas, παρουσίασαν  μέσα από τις εμπεριστατωμένες εισηγήσεις τους, τη διαδικασία του «χτισίματος» της μάρκας, επικεντρώνοντας στη σημασία και το ρόλο του design, του χρώματος και της συσκευασίας στην προώθηση των Ελληνικών προϊόντων στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο Branding ελληνικών προϊόντων με εξαγωγικό χαρακτήρα. Οι ομιλητές παρουσίασαν πολλές και διαφορετικές περιπτώσεις (case studies) ελληνικών brands που δημιουργήθηκαν σταδιακά µέσα στο χρόνο, επιτυγχάνοντας υψηλό αριθμό πωλήσεων. Η ημέρα καθοδήγησης έκλεισε με συζήτηση ανάμεσα στους προσκεκλημένους ομιλητές και το κοινό.

Η διοργάνωση μεταδόθηκε ζωντανά μέσω του Συστήματος Τηλεδιασκέψεων Centra που υποστηρίζεται από το Εργαστήριο Εκπαιδευτικού Υλικού και Εκπαιδευτικής Μεθοδολογίας (ΕΕΥΕΜ) του ΕΑΠ.

 

Flickr Photos

Twitter Feed

MKE_EAP Με 443 εκατ. ευρώ ενισχύεται η βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία https://t.co/Qx1NZ1qicp
MKE_EAP 3ος μεγαλύτερος τομέας σε αριθμό απασχολούμενων στη χώρα μας o Τουρισμός | Κοινωνία https://t.co/xEAU8nip22

Facebook Page

Επικοινωνία

Διεύθυνση: Τζωρτζ 4 − Πλατεία Κάνιγγος, 10677, Αθήνα

Τηλ: +(30) 210 9097205

Fax: +(30) 210 7221303

E-Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ιστοσελίδα: mke.eap.gr

markerΧάρτης Google

JoomShaper